OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

Anuaris de l’Enciclopèdia

L’Anuari 2018 ja es pot consultar a enciclopèdia.cat

Publicat el 05/03/2019 per mpradas@grec.cat

Els usuaris d’enciclopèdia.cat ja poden consultar l’Anuari 2018 d’Enciclopedia, que recull els fets, les personalitats, els avenços científics i tecnològics, les novetats culturals i els temes de debat que han estat més presents en l’àmbit públic al llarg de l’any 2018. Els continguts de l’Anuari són de lliure accés, excepte el Balanç temàtic, que també és de consulta gratuïta però que per ser consultat requereix ser-ne usuari registrat.

L’Anuari és una obra que ajuda a entendre i interpretar millor les tendències del món en què vivim, a partir de l’anàlisi que científics, acadèmics, historiadors i especialistes de les arts i les lletres fan de 40 branques del coneixement: alimentació, arqueologia, arquitectura, art, astronomia, cinema, dret, economia, ensenyament, cultura popular, història, informàtica…, entre moltes d’altres. En una època complexa i de canvis continus com l’actual, l’Anuari és un referent especialment útil i que ens pot acompanyar durant tot l’any, com ho fan els grans anuaris del món.

L’estructura de la publicació comprèn una cronologia dia a dia, els personatges destacats, els obituaris i el Balanç temàtic, a partir de l’anàlisi que científics, acadèmics, historiadors i especialistes de les arts i les lletres fan de 40 branques del coneixement: alimentació, arqueologia, arquitectura, art, astronomia, cinema, dret, economia, ensenyament, cultura popular, història, informàtica…, entre moltes d’altres. A més, a manera de síntesi de l’any, l’Anuari ofereix una completa Panoràmica de l’Any i els Estats del món, una secció que recull allò més important que ha esdevingut a cada territori.

Tot i no formar part de l’Anuari 2018, n’és un complement la publicació El món en xifres, a la qual s’hi remet a fi de poder consultar les principals dades estadístiques dels estats.

Llegir més...