OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Gran enciclopèdia catalana

El que cal saber de les intoxicacions

  • No és veritat que els bolets que creixen als arbres o que tenen cucs siguin comestibles, i tampoc que els que són picants, o fan ennegrir els alls, la molla de pa, el julivert o la plata siguin verinosos.
  • Mai no s’ha de collir ni menjar cap bolet que no es conegui amb tota seguretat, encara que hom pensi que el reconeix per la descripció feta en un llibre o per la comparació amb fotografies.
  • Els trastorns que poden produir els bolets verinosos són diversos, i no sempre es presenten nàusees, vòmits o dolor abdominal, tot i que són símptomes molt freqüents. Generalment, els trastorns produïts pels bolets més perillosos triguen algunes hores a presentar-se.
  • Si després d’haver menjat bolets se sospita que puguin ésser verinosos, o si una persona s’ha intoxicat amb medicaments, s’ha de procurar provocar el vòmit per tal d’eliminar-ne les restes que hi puguin haver quedat, si encara no han transcorregut més de 6 hores.
  • No s’ha de provocar mai el vòmit a una persona que estigui obnubilada o inconscient, ja que podria ofegar-se amb el propi vòmit.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...