OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Catalunya romànica

El que cal saber de les urgències càrdio-vasculars

  • Sempre que una persona tingui sobtadament un dolor toràcic, la primera cosa que ha de fer és deixar qualsevol activitat que estigui realitzant i romandre en repòs, si més no fins que cedeixi el dolor o en comprovi l’origen.
  • El dolor toràcic de presentació sobtada que se sent com una punxada en un punt molt localitzat, dura només uns instants, o cedeix en canviar de posició o respirar profundament, és generalment d’origen muscular o nerviós i no té cap transcendència. Malgrat això, si es repeteix convé consultar el metge per tal d’esbrinar-ne exactament la causa.
  • El dolor toràcic de presentació sobtada, que persisteix després d’alguns minuts, augmenta d’intensitat quan es respira profundament o es tus i es modifica quan es canvia de postura, no sol ésser degut a un trastorn cardíac. La persona afectada per aquesta mena de dolor ha d’anar a un centre mèdic on puguin diagnosticar-ne la causa i indicar-ne el tractament adequat, però l’assistència mèdica només és realment urgent si el dolor augmenta d’intensitat o s’acompanya de dificultat respiratòria.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...