OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El que cal saber de l’obstrucció de la via aèria per cos estrany

  • L’obstrucció de la via aèria per cos estrany és un trastorn agut que consisteix en l’obstrucció parcial o total de la via aèria principal, causada per la inhalació accidental d’algun objecte o substància que no pertanyen a l’organisme, com a conseqüència de la qual cosa es redueix o s’interromp per complet l’oxigenació.
  • Si l’obstrucció de la via aèria no se soluciona immediatament, pot causar una aturada respiratòria, que dóna lloc a una pèrdua de consciència, la qual, si no es resol en pocs minuts, origina una aturada càrdio-respiratòria completa.
  • Si el cos estrany no obstrueix del tot la via aèria, la persona afectada sent un dolor penetrant al coll, té tos, parla amb dificultat, i quan respira pot fer sorolls diversos segons el nivell de l’obstrucció.
  • Si el cos estrany obstrueix la via aèria completament, la persona afectada no pot parlar, ni tossir, ni respirar; generalment, es troba molt inquieta i tendeix a portar-se les mans al coll. En qualsevol cas, si l’obstrucció és molt important o total, i no se soluciona immediatament, la persona afectada es va posant pàl·lida, després blavosa i posteriorment perd la consciència.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...