OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Atles de la presència catalana al món

El que cal saber d’hemorràgies i xoc hemorràgic

  • Les hemorràgies externes, causades generalment per una ferida que afecta els vasos sanguinis, poden ésser molt espectaculars, però se solen detenir espontàniament o poden aturar-se eficaçment mitjançant mètodes simples, sense que la pèrdua de sang ocasioni cap trastorn.
  • Les hemorràgies internes, causades per la ruptura de vasos sanguinis que aboquen la sang a l’interior de l’organisme, solen ésser greus, ja que poden passar desapercebudes fins que ocasionen trastorns generals importants, com el xoc.
  • Es pot sospitar que una persona sofreix una hemorràgia interna si després d’un traumatisme presenta símptomes com ara palidesa cutània, sudoració, sensació de mareig i debilitat. En aquest cas, cal que la persona afectada rebi tractament mèdic com més aviat millor.
  • Si una persona que ha sofert una hemorràgia important presenta símptomes de xoc, com ara coloració blavosa de la pell, sudoració freda, debilitat extrema, intranquil·litat, sensació de set, alteracions de la consciència i respiració accelerada, ha de rebre tractament mèdic immediatament, per a evitar que es produeixin complicacions mortals.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...