OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Del romà al romànic

Fisiologia de la pell, cabell i ungles

La pell és un òrgan molt actiu que participa en el funcionament general de l’organisme. Fonamentalment, realitza tres funcions: protegeix l’organisme, en regula el funcionament i estableix relació amb el món exterior.

Actua com a barrera que protegeix l’organisme de diversos factors nocius provinents de l’exterior. Així, impedeix el pas de substàncies i radiacions, evita la penetració de gèrmens i esmorteeix els efectes de les agressions mecàniques.

El teixit cutani col·labora en la regulació de l’organisme de diverses maneres. D’una banda, evita que l’organisme perdi líquids i d’altres substàncies en la superfície, i coopera així a mantenir un medi intern adequat. A més, participa en el manteniment de la temperatura corporal, regulada a través de la secreció de la suor i de la modificació de la circulació sanguínia cutània. Igualment, participa en el metabolisme orgànic, ja que en la pell és elaborada la vitamina D pels efectes de la llum del sol, i en l’hipoderma s’emmagatzemen els greixos que constitueixen la principal reserva energètica de l’organisme.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...