OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

Riscs de contagi: mesures protectores

Encara que s’estigui en presència d’una situació crítica, sempre cal tenir en compte que hi ha la possibilitat que la persona que és víctima d’una urgència mèdica sigui portadora d’una malaltia infecciosa, que no necessàriament ha d’estar relacionada amb el motiu de la urgència. En aquest cas, es pot suposar que les persones que li prestin els primers auxilis corren el risc d’encomanar-se la malaltia, si entren en contacte amb la persona assistida a través dels mecanismes pels quals es transmet el microorganisme causant.

Han estat fets diversos estudis per tal d’avaluar el risc de contreure malalties infeccioses en brindar l’assistència mèdica urgent. En aquests estudis s’ha observat que quan es practiquen certes maniobres es pot produir el contagi de determinades malalties, com en qualsevol activitat de relació humana, però que aquest risc es minimitza si s’adopten algunes precaucions.

Les pràctiques de primers auxilis en què el risc de contagi pot ésser relativament més gran que en altres formes de relació humana són, bàsicament, la reanimació càrdio-pulmonar que utilitza el mètode boca a boca, i la manipulació de lesions sagnants.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...