OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Anuaris de l’Enciclopèdia

Papua Nova Guinea 2018

El país va acollir al novembre la cimera anual del fòrum Cooperació Econòmica Àsia-Pacífic (APEC), tenyida per la guerra comercial entre la Xina i els Estats Units, i que en un clima de tensió evident no va ser capaç de consensuar una declaració final de mínims.

En un país amb el 40% de la població sota del llindar de la pobresa, la compra de quaranta cotxes de gran luxe per part del Govern per a transportar els dignataris de l’APEC va provocar protestes al carrer. A més, pocs dies després de la cimera i davant de l’impagament per la feina que s’hi va fer, vora 300 policies i soldats van atacar el Parlament i van rebentar instal·lacions fins que el Govern els va garantir el cobrament dels endarreriments.

Va continuar sent notícia la instal·lació del camp de Manus –en procés de desmantellament–, que Austràlia manté al seu territori per retenir els refugiats i sol·licitants d’asil i que atrau l’atenció internacional per les miserables condicions de vida de les persones que hi viuen i els periòdics abusos violents, que, al final d’any, va obligar a desplaçar contingents de refugiats al camp de Nauru per crisi sanitària.

Text:

Llegir més...