OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Anuaris de l’Enciclopèdia

Tonga 2018

Al febrer, el país va rebre l’impacte del cicló tropical Gita, que va destruir infraestructures i milers d’habitatges (el 40% de les llars de l’illa principal van perdre el sostre).

Tampoc va ser plàcid el curs del Govern, liderat pel primer ministre Akilisi Pohiva, que va voler promoure un posicionament comú dels estats de la regió per demanar la reconversió de tots els seus deutes amb la Xina i que, davant de la tèbia acollida dels seus veïns, va retractar-se poc després.

Al maig, es va presentar un plec de 3.000 signatures reclamant un impeachment del primer ministre Pohiva i un escrutini especial de la seva despesa i de la de set dels seus ministres, un tràmit que al desembre es mantenia aturat al Parlament.

Al novembre, Tonga va entrar a formar part del macroprojecte xinès “One Belt, One Road”, fet que li va comportar una pròrroga de 5 anys en el pagament del deute. Les autoritats també van veure amb preocupació un increment del consum de drogues entre els joves, en particular de la metamfetamina, en el seu tràfic cap a Austràlia i Nova Zelanda.

Text:

Llegir més...