OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Anuaris de l’Enciclopèdia

Algèria 2018

En l’àmbit polític, el principal tema de discussió va ser l’estat de salut del president Bouteflika i els dubtes sobre si es presentarà a les eleccions presidencials que, en principi, haurien de tenir lloc l’abril del 2019. També es van produir diferents purgues entre alts càrrecs de les forces de seguretat que es van interpretar com una lluita de poder entre clans del règim.

Durant l’any hi va haver protestes en regions perifèriques. Una de les més destacades va ser la d’Ouargla, en què els manifestants d’aquest territori del sud del país van reclamar una millora dels serveis de salut i educació. La immigració també va guanyar rellevància, en part per l’augment dels fluxos irregulars amb destí cap a la península Ibèrica i les Illes Balears, però també per la gestió de la immigració africana dins del país. La publicació d’un vídeo a l’estiu del 2018 en què es veia com uns conductors d’autobusos agredien un nen subsaharià va generar un fort debat sobre l’abast del racisme.

En l‘àmbit internacional, es va donar suport als processos per a trobar una solució política al conflicte de Líbia, i Algèria també va acollir el príncep hereu de l’Aràbia Saudita, Muhàmmad bin Salman, en plena polèmica per l’assassinat del periodista Jamal Khashoggi. La premsa i les xarxes socials van mostrar el seu rebuig, però la visita es va desenvolupar amb normalitat, malgrat que el príncep saudita no es pogués reunir amb Bouteflika per problemes de salut del mandatari algerià.

Text:

Llegir més...