OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Anuaris de l’Enciclopèdia

Croàcia 2018

La política migratòria va ser un dels principals punts de confrontació política i social durant aquest any. La crisi migratòria del 2015 va tenir un fort impacte al país, i aquest fet ha provocat que durant aquests tres anys s’hagi reforçat la gestió de les fronteres, especialment amb Bòsnia.

El Pacte Mundial per a la Migració Segura, impulsat per les Nacions Unides, va estar en el centre del debat públic durant tot l’any. Finalment el Govern croat, dirigit pel primer ministre, Andrej Plenković, va rebutjar sumar-s’hi, seguint els passos d’altres països europeus, com Hongria, Polònia i Itàlia.

Les relacions amb els països veïns també van marcar l’actualitat política durant el 2018. Croàcia es va negar a acatar la resolució del Tribunal d’Arbitratge de l’Haia que va resoldre el 2017 atorgar a Eslovènia la majoria de la badia de Piran, al mar Adriàtic.

La convocatòria anticipada d’eleccions generals va estar sobre la taula durant molts mesos, a causa de la debilitat política de l’actual govern, que va bloquejar qualsevol gran iniciativa política, especialment en clau econòmica i social. Els resultats de les eleccions europees, previstes per al maig del 2019, i presidencials, al desembre, pot ser que forcin la caiguda del Govern.

Text:

Llegir més...