OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Anuaris de l’Enciclopèdia

El que cal saber de la dermatitis de contacte

  • La dermatitis de contacte és una inflamació cutània originada pel contacte d’una substància determinada amb la pell, bé perquè provoca una reacció al·lèrgica, bé perquè és molt irritant i provoca directament la inflamació.
  • La persona afectada per una dermatitis de contacte ha de col·laborar activament en la recerca de la substància responsable de l’alteració, mirant de fer memòria i esmentant al metge tota mena de substàncies i elements amb què ha estat en contacte.
  • Les proves efectuades per identificar la substància causant d’una dermatitis de contacte al·lèrgica poden tenir un resultat negatiu en ocasions successives. Però val la pena de tornar-ho a intentar amb altres substàncies, ja que la malaltia només es podrà evitar quan se n’hagi identificat la causa.
  • De vegades, la substància causant de la dermatitis ha estat utilitzada per la persona afectada durant molt de temps sense que provoqués molèsties. Poden passar anys entre el primer contacte amb una substància fins que es produeix la reacció al·lèrgica.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...