OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Anuaris de l’Enciclopèdia

Eslovènia 2018

La celebració d’eleccions anticipades va marcar l’agenda política. Les eleccions generals es van celebrar el mes de juny i les va guanyar Janez Janša, del Partit Demòcrata Eslovè, amb més del 25% dels vots emesos. Janša, antic primer ministre entre el 2004 i el 2008, i entre el 2012 i el 2013, no va aconseguir formar govern per la negativa dels altres partits a participar-hi, perquè Janša té una condemna ferma per corrupció.

Finalment el Govern va passar a mans del candidat populista Marjan Šarec, que va aconseguir el suport de cinc partits de centreesquerra, amb els quals va formar un govern en minoria, amb el suport extern d’un sisè partit polític.

El gran perdedor d’aquestes eleccions va ser el partit del fins llavors primer ministre, Miro Cerar, que va passar de rebre el suport del 35% dels electors en les eleccions del 2014 a obtenir-ne poc més del 9%.

El nomenament de la comandanta general Alenka Ermenc com a nova cap de l’estat major de l’exèrcit eslovè al novembre va ser una de les fites més destacables aquest 2018, ja que es va convertir en la primera dona a aconseguir-ho, i, a més, és l’única dona a càrrec de l’exèrcit d’un país de l’OTAN.

Text:

Llegir més...