OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Anuaris de l’Enciclopèdia

Etiòpia 2018

Abiy Ahmed, que va substituir com a primer ministre Hailemariam Desalegn al final de març, va prendre unes mesures que van desbloquejar la paràlisi del Govern per les manifestacions de protesta en bona part de les comunitats oromo i amhara. Abiy, de l’ètnia oromo, va ordenar l’alliberament dels presos polítics, va suspendre l’estat d’emergència, va aixecar les restriccions a l’ús d’internet, va prometre eleccions lliures per al 2020, i va permetre el retorn d’exiliats, entre els quals destacaven dirigents del Front d’Alliberament Oromo (OFL).

Abiy va ser elegit pel Front Democràtic Revolucionari del Poble Etíop (EPRDF), la coalició al poder des del 1991 que va considerar que Desalegn era incapaç d’aturar les protestes. Per a la presidència de la república federal, un càrrec sense poder executiu, els parlamentaris van escollir la primera dona que arriba a la presidència a Etiòpia, Sahle-Work Zewde, una diplomàtica que va substituir Mulatu Teshome.

En política externa, Abiy va fer les paus amb Eritrea, amb la qual mantenia un litigi fronterer des del final de la guerra (1998-2000).

Text:

Llegir més...