OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Anuaris de l’Enciclopèdia

Fiji 2018

Les eleccions generals del mes de novembre van donar la majoria, per un estretíssim marge (50,2%), al president en exercici Frank Bainimarama, en el poder des del cop militar que ell mateix va liderar el 2006. En segon lloc, va quedar el Partit Social Democràtic (SODELPA), liderat per Sitiveni Rabuka, també un exmilitar colpista que, a pocs dies dels comicis, va ser interrogat sota sospita de corrupció.

El país va mostrar un reacostament a Austràlia, en detriment de Pequín, el qual es fa evident en la reactivació de la base militar de Black Rock, que administraran conjuntament els dos països i que ha d’esdevenir un nucli regional d’entrenament de policies i d’operacions de manteniment de la pau.

Tanmateix, al novembre, Fiji va anunciar la seva entrada en la macroiniciativa “One Belt, One Road” promoguda per la Xina, que, en el cas de Fiji, es va acompanyar d’acords bilaterals de cooperació econòmica i ajuda al desenvolupament.

A l’octubre, el país va ocupar una plaça al Consell de Drets Humans de les Nacions Unides, amb una agenda de lluita contra el canvi climàtic i de protecció dels drets de la infància i de la igualtat de gènere, especialment a la regió del Pacífic oceànic.

Al desembre, i després de 40 anys de servei, va finalitzar la tasca dels cascos blaus fijians desplegats al sud del Líban en el marc de la UNIFIL, en el transcurs de la qual el país va perdre 35 soldats.

Text:

Llegir més...