OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Anuaris de l’Enciclopèdia

Grècia 2018

Aquest any el país va posar fi a la seva dependència del programa d’assistència financera del Mecanisme d’Estabilitat Europeu, que tenia com a objectiu la recapitalització bancària i l’ajustament macroeconòmic. El 20 d’agost, el primer ministre grec, Alexis Tsipras, va declarar que s’iniciava una nova era després de vuit anys de crisi duríssima.

Un altre esdeveniment rellevant d’aquest any va ser l’acord de Prespa, signat el 17 de juny, en virtut del qual Grècia i Macedònia arribaven a una entesa sobre la denominació oficial d’aquest darrer estat. Fins llavors, Grècia havia vetat l’ingrés de la fins ara anomenada Antiga República Iugoslava de Macedònia (ARIM), que va assolir la independència el 1991, a la Unió Europea i l’OTAN, a causa de la confusió amb la regió grega homònima. La nova denominació, segons l’acord, serà la de República de Macedònia del Nord. Això no obstant, l’acord encara ha de ser ratificat per la part macedònica.

Finalment, la regió grega d’Àtica va viure una tragèdia entre el 23 i el 26 de juliol, arran d’un seguit d’incendis, que van provocar 100 morts, 172 ferits i van destruir un miler d’edificis i habitatges.

Text:

Llegir més...