OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Anuaris de l’Enciclopèdia

Haití 2018

El juny del 2018, el Govern va decidir prohibir la secció britànica de l’ONG Oxfam perquè al febrer es van revelar nombrosos casos d’abusos sexuals comesos per membres de l’organització després del terratrèmol del 2010.

En el segon any de mandat, el president Jovenel Moïse, durant el mes de juliol, va haver de fer front a les protestes després que el Govern anunciés l’augment del preu dels carburants entre un 38% i un 51%. La mesura responia a les recomanacions del Fons Monetari Internacional de retirar els subsidis als combustibles. Davant la violència dels aldarulls a Port-au-Prince, la capital, en els quals van morir almenys dues persones, el primer ministre Jack Guy Lafontant va ordenar suspendre’n l’augment. A l’agost, el president Moïse va anunciar la substitució de Lafontant per l’excandidat presidencial Jean-Henry Céant.

El 7 d’octubre, es va produir el pitjor terratrèmol al país des del 2010, tot i que va ser molt inferior en intensitat (5,9 graus) i sobretot en nombre de morts (12). El sisme, localitzat a la costa nord, va causar nombroses destrosses i va tenir diverses rèpliques.

Text:

Llegir més...