OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Anuaris de l’Enciclopèdia

Líbia 2018

La violència no va remetre l’any 2018 i es van produir episodis greus com l’atemptat contra una mesquita de Bengasi, el 23 de gener, que va provocar 35 morts, l’atac al desembre contra el Ministeri d’Afers Estrangers a Trípoli o els centenars de morts a causa dels enfrontaments entre diferents milícies, especialment a la capital i els seus voltants. Un informe de les Nacions Unides, fet públic el 10 d’abril, també va denunciar casos de tortura sistemàtica i altres violacions dels drets humans i les pèssimes condicions del centres de detenció.

L’any 2018 van continuar els intents per a trobar una solució política al conflicte. El 29 de maig es va celebrar una cimera a París en la qual van participar els líders de les principals faccions líbies i on es va acordar un full de ruta que hauria de culminar en unes eleccions. A mitjan novembre els implicats es van tornar a reunir a Palerm en una cimera ampliada als veïns de Líbia i a diferents potències regionals i internacionals. No hi va haver cap nou acord més enllà de reiterar l’adhesió al full de ruta i la constatació que la situació encara no estava madura per a unes eleccions.

L’altre gran tema va ser la immigració. Les arribades a Itàlia van disminuir, però no ho va fer l’alt nivell de sinistralitat. El polèmic ministre de l’Interior italià, Matteo Salvini, va dur a terme una visita oficial a Trípoli, el 25 de juliol, per a reforçar la col·laboració entre els dos governs, però les ONG internacionals i organismes internacionals com l’Organització Internacional per a les Migracions van continuar denunciant la situació al país.

Text:

Llegir més...