OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Anuaris de l’Enciclopèdia

Montenegro 2018

Les eleccions presidencials celebrades el mes d’abril van centrar bona part de l’atenció mediàtica i política al país. El guanyador va ser Milo Djukanović, líder del Partit Democràtic dels Socialistes, amb un 54% dels vots obtinguts en la primera volta. Djukanović, considerat el pare de la independència de Montenegro, ja havia estat president del país el 1998 i sis vegades primer ministre.

El procés d’adhesió de Montenegro a la Unió Europea, iniciat el 2008, va seguir el seu curs de negociacions. El procés de reforma de l’Administració pública va continuar, especialment en la despolitització del servei públic i una optimització de l’Administració estatal. També van ser rellevants els avenços en la lluita contra la corrupció, un dels grans problemes del país, especialment per la creació d’una agència anticorrupció.

Al maig es va celebrar una cimera entre la UE i els Balcans, celebrada per a analitzar l’estat de relacions a tota la regió. Dels sis països balcànics no comunitaris presents a la cimera, només Sèrbia i Montenegro tenen perspectives raonables de formar-ne part a mitjà termini.

Text:

Llegir més...