OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Anuaris de l’Enciclopèdia

Suïssa 2018

Els partits suïssos van estar preparant al llarg de l’any els seus programes per a les properes eleccions federals del 2019. En l’actualitat són set els grups parlamentaris al Consell Nacional, que és la cambra baixa de l’Assemblea Federal: el popular (74 escons), el socialdemòcrata (55), el liberal (46), el cristià evangèlic (43), el verd (13), el democràtic conservador (8) i el verd liberal (7).

Suïssa va anunciar una consulta al Parlament federal per a validar l’acord marc negociat amb la UE, que es va veure condicionat pel Brexit. Al llarg d’aquest any es van celebrar deu referèndums nacionals, amb una participació d’entre el 33% i quasi el 54%. Al cantó de Sankt Gallen, es va fer un referèndum propi sobre el burca, del qual va sorgir la seva prohibició, avalada pel 67% dels vots.

El 10 de maig, David Goodall, un ancià anglès resident a Austràlia, de 104 anys, va morir per voluntat pròpia a Basilea –on va viatjar per aquest motiu–, mitjançant un suïcidi assistit, aprofitant la legislació suïssa. El seu cas va atraure l’atenció mundial per posar sobre la taula el tema de l’eutanàsia.

L’autorització del permís de residència a Suïssa de l'exdiputada i dirigent de la CUP Anna Gabriel, al febrer, i de la diputada al Parlament i secretaria general d’ERC, Marta Rovira, unes setmanes després, al·legant que a Espanya no tindrien un judici just, va enrarir les relacions entre l'Estat espanyol i el suís.

Text:

Llegir més...