TEMES

11 de febrer, Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència

Cada 11 de febrer se celebra el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència. És un dia que les Nacions Unides han dedicat a promoure l’accés i la participació plena de les dones i les nenes en l'educació, la capacitació i la investigació en els àmbits de la ciència a tots els nivells. 

Per aquest motiu, la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i el Barcelona Institute for Science and Technology (BIST), amb la col·laboració del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, han organitzat, per segon any consecutiu, la iniciativa “100tífiques”. Aquesta proposta consta de 150 xerrades divulgatives simultànies per part de més de 180 investigadores del món de l’empresa i de centres de recerca i universitats de 100 escoles de Catalunya, mobilitzant més de 15.000 alumnes de 6è de primària i 1r d’ESO.  

Aquesta activitat pretén despertar l’interès i la implicació en la ciència, la tecnologia, les matemàtiques i l'enginyeria i fomentar les vocacions científiques i/o emprenedores, especialment entre les nenes, un sector on la manca de vocació en aquests camps és més accentuada. També pretén oferir referents científiques a les nenes i obrir-los la porta a interessar-se en aquests camps. Jo mateixa participaré en aquesta iniciativa oferint una xerrada a l’INS Camarles amb l’objectiu d’apropar la ciència als més joves, explicant com és el meu dia a dia, què investigo i els passos que es poden seguir per poder treballar en ciència. 

Us animo també que llegiu el còmic Científicas: pasado, presente y futuro, adaptació de l’obra de teatre amb el mateix nom i desenvolupat per la il·lustradora Raquel García Ulldemolins, amb el suport de la Unidad de Igualdad de la Universitat de Sevilla. El còmic pretén donar a conèixer el paper de les científiques del passat i explicar el treball de les científiques del present per tal de promoure possibles vocacions dels científics i científiques del futur.  

 

dones.png

Crèdits: Kaikoo Studio

Contacta amb Divulcat