TEMES

Divulcat visita el supercomputador MareNostrum

Aquest 24 de maig, malgrat una pluja persistent, seixanta persones vam visitar les instal·lacions del supercomputador MareNostrum, en el marc d’una activitat organitzada per Divulcat.

Aquesta ha estat la quarta activitat presencial que promou Divulcat amb la finalitat de divulgar la ciència i la tecnologia en català, l’objectiu específic del projecte.

Guiats per Oriol Riu, els dos torns en els quals vam dividir el nombrós grup, vam endinsar-nos en l'antiga església que acull el supercomputador i vam descobrir i conèixer els projectes que s'hi treballen i el seu funcionament. Actualment, la capacitat del supercomputador MareNostrum 4 el situa entre els trenta més potents del món. Amb una potència màxima de més d’11,15 petaflops o, el que és el mateix, una potència que li permet fer més d’11.000 bilions d’operacions per segon, està connectat als centres de recerca i les universitats europees, cosa que permet a investigadors i científics de disposar d'encara una potència més alta en les seves recerques.

supercomputador3a.jpg

Des de Divulcat donem les gràcies al BSC-Centre de Supercomputació de Barcelona i a tots els participants per fer d’aquesta visita una experiència molt satisfactòria. 

Ens continuareu trobant a Divulcat, on podeu llegir els interessants articles que publiquen més de 50 investigadors dels Països Catalans. Si no us en voleu perdre cap, també us podeu subscriure al butlletí, on a més anirem anunciant les properes activitats que estem preparant.

Contacta amb Divulcat