TEMES

Ferran Martínez Garcia

Llicenciat en Biologia (Bioquímica) per la Universitat de València, on defensà la seua tesi doctoral en 1988 sobre neuroanatomia comparada (el cervell dels rèptils). Després d'estades predoctorals a la Universitat del País Basc i a la Vrije Universiteit d'Amsterdam, s'incorporà com a professor a la Facultat de Ciències Biològiques de la Universitat de València, on fundà el Laboratori de Neuroanatomia Funcional Comparada per investigar en l'àmbit de la neurociència comparada i del comportament. El 2014 passà a formar part de la Unitat Predepartamental de Medicina de la Universitat Jaume I (UJI), on imparteix Histologia, al grau de Medicina, i Neurociència de la conducta maternal, al màster oficial d'investigació en cervell i conducta.

Llicenciat en Biologia (Bioquímica) per la Universitat de València, on defensà la seua tesi doctoral en 1988 sobre neuroanatomia comparada (el cervell dels rèptils). Després d'estades predoctorals a la Universitat del País Basc i a la Vrije Universiteit d'Amsterdam, s'incorporà com a professor a la Facultat de Ciències Biològiques de la Universitat de València, on fundà el Laboratori de Neuroanatomia Funcional Comparada per investigar en l'àmbit de la neurociència comparada i del comportament. El 2014 passà a formar part de la Unitat Predepartamental de Medicina de la Universitat Jaume I (UJI), on imparteix Histologia, al grau de Medicina, i Neurociència de la conducta maternal, al màster oficial d'investigació en cervell i conducta. Alhora ha aconseguit refundar el seu laboratori a la UJI (Laboratori de Neuroanatomia Funcional, NeuroFun, grup 27) on desenvolupa la seua tasca investigadora sobre les bases neuroendocrines de la conducta maternal.

Ha dirigit 11 tesis doctorals i nombroses tesines, treballs d'investigació de doctorat i treballs finals de grau i de màster. Ha ocupat diversos càrrecs acadèmics, tant a la Universitat de València com a la UJI, on actualment és vicedegà d'Ordenació Acadèmica i Pràctiques Sanitàries i director del naixent Programa de Doctorat en Ciències Biomèdiques i Salut. Amb totes aquestes tasques ha pogut publicar una vuitantena d'articles en revistes internacionals, així com nombrosos capítols en llibres acadèmics de prestigioses editorials internacionals.

Professor compromès amb la docència i amb els seus estudiants, creu en la seua professió perquè està segur que els seus estudiants faran grans coses en la seua vida personal i professional. Li agrada molt viatjar, llegir, escriure, la música, el cinema i l'esport, sobretot la bicicleta de muntanya i córrer.