TEMES

Geolodía21 – Barcelona: "Fòssils marins i platges tropicals a Osona"

La geologia és una disciplina científica molt desconeguda pel públic en general. És per això que dediquem el nostre temps a divulgar aquesta ciència meravellosa en un esdeveniment únic anomenat Geolodía.

El Geolodía és una iniciativa de divulgació en la qual es realitzen excursions geològiques de camp guiades per geòlegs, gratuïtes i obertes a tots els públics. Cada any es realitza un Geolodía per cada província el primer o segon cap de setmana de maig. Els Geolodías es fan en entorns de gran interès geològic i ofereixen una informació senzilla però rigorosa. Permeten veure aquests llocs amb “ulls geològics” i entendre com funciona la Terra sobre la qual vivim i els recursos naturals dels quals depenem. Els qui hi participen comprenen també el valor del nostre patrimoni geològic i la necessitat de protegir-lo i divulgar-lo.

Aquest any, igual que l’any passat, hem tingut l’honor de representar la província de Barcelona amb un itinerari presencial i un vídeo divulgatiu que us mostrem a continuació.

En l’itinerari es proposa fer un viatge submarí, des dels materials més profunds fins a les platges que es troben a l’ermita de Sant Martí Xic. Els materials que trobem tenen entre 37,4 i 35,3 milions d’anys. Durant la sortida es poden observar i interpretar esllavissades submarines, esculls coral·lins, fòssils, deltes i platges, entre altres.

A més del nostre esdeveniment, hem de destacar tots els que s’han fet amb menció especial als companys i companyes de Girona, Tarragona i Lleida.

Per saber-ne més podeu consultar el nostre web i també el del Geolodía.

Contacta amb Divulcat