TEMES

Antonio David Dorado, nascut el 1982, és professor associat de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC-Barcelona Tech), en el camp de l’enginyeria química. Llicenciat en enginyeria química per la Universitat Autònoma de Barcelona (premi extraordinari 2005), és doctor en recursos naturals i medi ambient (premi extraordinari de doctorat de la UPC, 2010). Coordinador de cursos de màster i doctorat des del 2018, ha dut a terme estades a l’estranger, entre les quals destaquen els estudis postdoctorals a la University of New South Wales (Sydney, Austràlia, 2012) i a la PUC de Valparaíso (Xile, 2015). És expert en enginyeria química del medi ambient i biotecnologia, especialment en l’ús de sistemes biològics per al reciclatge de residus.

Antonio David Dorado, nascut el 1982, és professor associat de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC-Barcelona Tech), en el camp de l’enginyeria química. Llicenciat en enginyeria química per la Universitat Autònoma de Barcelona (premi extraordinari 2005), és doctor en recursos naturals i medi ambient (premi extraordinari de doctorat de la UPC, 2010). Coordinador de cursos de màster i doctorat des del 2018, ha dut a terme estades a l’estranger, entre les quals destaquen els estudis postdoctorals a la University of New South Wales (Sydney, Austràlia, 2012) i a la PUC de Valparaíso (Xile, 2015). És expert en enginyeria química del medi ambient i biotecnologia, especialment en l’ús de sistemes biològics per al reciclatge de residus. Té també una àmplia experiència en l’estudi de fenòmens de transport interficial i en el disseny de models avançats i simulació de processos biològics. Ha publicat 39 articles en revistes internacionals (indexats en JCR), la majoria en el primer quartil. Té un índex Hirsch h=15. Ha presentat més de 62 comunicacions en congressos, la major part de les quals orals. Participa habitualment en els congressos internacionals més rellevants del seu camp de recerca. Ha organitzat diverses trobades científiques nacionals i internacionals. És autor de 8 llibres i capítols de llibres de recerca o de caràcter docent. Ha estat convidat a presentacions en dues edicions del Mobile World Congress (2017, 2018). Ha dirigit 3 tesis doctorals relacionades amb bioprocessos i disseny de models (tots cum laude). També ha dirigit més de 60 projectes de màster i final de grau. Ha col·laborat com a revisor en més de 90 revistes internacionals indexades al JCR. També ha format part del comitè científic de diverses conferències espanyoles (Olores.org) i internacionals (Biotechniques for Air Pollution Control, IWA Conference). És membre de la comissió d’avaluació de ANECA, CONICYT (Xile) i AGAUR (Generalitat de Catalunya). És conseller amb llicència per ACCIÓ (Generalitat de Catalunya).

Ha estat investigador principal en 5 projectes competitius (pressupostats en 230.603 €) i membre de grups de recerca en 10 projectes competitius més (pressupostats en 763.974 €), 1 projecte europeu (1.239.957 €) i 2 d’empreses privades (104.159 €). És soci participant d’una empresa derivada constituïda el 2009 dedicada al disseny i la implementació de tecnologies mediambientals (Aeris Tecnologias Ambientales S.L.) (2 M € de facturació). Ha estat premiat amb el primer Premi Iniciatives de Desenvolupament Empresarial de La Caixa (2018) i el premi a la millor patent convocat pel Consell Social de la Universitat Politècnica de Catalunya (2019). També ha rebut 3 premis relacionats amb la producció científica (Premis Domènec Valero, Telefónica, University College Dublin) i altres per la tasca docent (Ciencia en Acción, 2018). Ha generat més de 60 notícies publicades als mitjans d’un impacte econòmic valorat en 100.000 €, a partir de resultats obtinguts en la recerca. Ha rebut diverses beques competitives d’ajut a la recerca com ara les beques de col·laboració del Ministeri d’Educació i Ciència per a estudiants (2016, 2017, 2018), del Projecte Ocupació al Bages Industrial (OBI) (2019) i ajuts a la incorporació de personal investigador postdoctoral “Acosta’t al mercat” (2019).