Les condicions econòmiques i tècniques de l'agricultura del segle XIX
Sumari de l’article
- Una agricultura descapitalitzada
- La importació de guano i l’aplicació d’adobs minerals i químics
- Cronologia dels nous fertilitzants: el guano
- El adobs artificials
- Els adobs nitrogenats
- Fosfats i superfosfats
- Les sals potàssiques
- La situació al final del segle XIX
- La situació al principi del segle XX
- Els obstacles a vèncer
- L’acció didàctica i propagandística dels fabricants
- Assaig de valoració global
- Institucions protagonistes de la renovació agrícola
- La Junta de Comerç de Barcelona
- L’Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona
- La Granja Escola de Fortianell
- La Granja Experimental de Barcelona
- L’Escola Provincial d’Agricultura de Barcelona i els seus precedents
- L’Escola Superior d’Agricultura
- Les estacions de viticultura i enologia
- L’Institut Agrícola Català de Sant Isidre
- La Federació Agrícola Catalano-Balear
Aquest contingut és +enciclopèdia.
Si ja estàs registrat inicia sessió
Si encara no estàs registrat dona't d'alta
@ Grup Enciclopèdia Catalana
Les vostres dades passaran a formar part d'un fitxer automatitzat propietat d'Enciclopèdia Catalana SLU (NIF B08189680) amb la finalitat d'informar-vos dels productes, serveis i altres activitats culturals de les empreses del Grup Enciclopèdia Catalana. Disposeu del dret a oposició, accés, rectificació o cancel·lació de les vostres dades. Per a exercir-lo, només cal que us poseu en contacte amb nosaltres a Josep Pla, 95 - 08019 Barcelona, o per correu electrònic a comunicacio@grec.cat.