OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

Alimentació sana

El concepte d’alimentació sana, denominació acceptada en èpoques recents, fa referència a una conducta alimentària que és considerada beneficiosa segons els criteris científics convencionals moderns i que consisteix en l’adopció d’uns hàbits alimentaris que tendeixin a proporcionar a l’organisme tots els elements nutritius que aquest necessita, en unes quantitats i proporcions adequades per tal que desenvolupi apropiadament tots els seus processos fisiològics i eviti així dèficits, excessos o desequilibris nutritius. Així, doncs, la definició d’"alimentació sana" no es basa en criteris culinaris, tot i que és perfectament compatible l’adopció d’uns hàbits alimentaris saludables i el respecte a la gastronomia i als gustos i preferències particulars; ni tampoc es basa en cap ideologia o en el seguiment d’unes determinades pautes de vida afins a preceptes ètics o filosòfics, tal com proposen les anomenades alimentacions alternatives, que es detallen en un altre article d’aquest capítol.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...