OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Gran enciclopèdia catalana

Alimentació sana de la dona durant l’alletament

Si la dona procura al seu fill una lactància natural, la seva alimentació, a l’igual de la de la dona embarassada, ha de complir alguns requisits especials. En realitat, les recomanacions per a una alimentació sana són, en línies generals, similars en ambdós casos, tot i que existeixen algunes diferències significatives.

En primer lloc, la dosi energètica total de la dona que alimenta el seu fill amb llet materna cal que sigui encara més alta que durant l’embaràs, ja que la formació de llet requereix una energia equivalent a unes 700 Kcal per litre de llet produïda. Així, doncs, hom recomana que la dosi energètica total s’incrementi unes 500 Kcal per dia respecte a la que la dona requeria abans de l’embaràs.

D’altra banda, atès que la llet materna és un aliment molt ric en proteïnes, per tal de possibilitar-ne l’elaboració també cal incrementar l’aportació proteica de la mare, en particular a base de proteïnes d’alt valor biològic. Així, hom recomana una aportació proteica de 2 g aproximadament de proteïnes diàries per Kg de pes corporal.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...