OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Catalunya romànica

Anàlisi de sang per determinar malalties infeccioses

En el transcurs de la majoria de les malalties infeccioses se sol·liciten anàlisis de sang amb l’objectiu d’avaluar algunes alteracions sanguínies més o menys característiques en casos d’infecció. Les anàlisis de sang se solen indicar durant les primeres fases de la malaltia per a orientar la diagnosi, i es repeteixen més endavant, durant la convalescència, per tal d’avaluar l’evolució del trastorn.

La mostra de sang s’obté introduint una xeringa en una vena superficial, generalment de l’avantbraç. El volum de sang que s’extreu és variable —depèn del tipus i la quantitat d’exploracions que calgui realitzar—, però en general es tracta d’uns mil·lilitres.

Amb les anàlisis de sang que se sol·liciten rutinàriament, que inclouen l’hemograma o comptatge de les cèl·lules sanguínies, és possible de detectar les alteracions sanguínies que es produeixen en la majoria dels casos d’infecció. La detecció d’aquestes alteracions orienta la diagnosi però no la confirma, ja que poden ésser provocades per nombroses malalties infeccioses o inflamatòries.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...