OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Història natural dels Països Catalans

Anòxia neonatal

Definició

És anomenat anòxia neonatal un retard del nounat caracteritzat per una aportació insuficient d’oxigen en els teixits, que si no rep tractament immediat pot causar la mort del nen o produir-li seqüeles permanents, com ara endarreriment mental o paràlisi cerebral.

Més pròpiament, aquest trastorn s’hauria d’anomenar hipòxia neonatal, ja que aquest terme es refereix a una aportació d’oxigen deficient i, en canvi, anòxia significa absència absoluta d’oxigenació.

Aquest trastorn sol ésser anomenat també asfíxia neonatal, però pròpiament aquest terme defineix solament la deficiència d’oxigen causada per una supressió de la respiració.

Causes i tipus

El dèficit d’oxigenació pot ésser causat per una gran diversitat de trastorns, ja que és possible que s’alterin, per diferents motius, qualsevol dels processos que intervenen en el subministrament d’oxigen a les cèl·lules. Aquests trastorns són diferents segons si s’esdevenen en les tres diverses etapes que envolten el naixement: l’embaràs, el part i el període neonatal.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...