OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

Càncer de vagina

És anomenat càncer de vagina el desenvolupament anòmal d’un grup de cèl·lules originàries dels teixits vaginals, que adopten característiques atípiques, es reprodueixen exageradament i formen una massa tumoral que tendeix a infiltrar-se per les estructures adjacents i a disseminar-se per d’altres òrgans allunyats formant-hi metàstasis o tumors secundaris capaços de causar complicacions mortals.

El càncer de vagina és relativament poc freqüent, ja que representa solament l’1% dels tumors malignes de l’aparell genital femení. En general es manifesta després de la menopausa, entre 50 anys i 70, però també es pot presentar molt abans.

Hom no en sap la causa, però s’ha observat que el càncer vaginal és més freqüent en les dones que pateixen d’afeccions genitals cròniques, especialment les causades per virus. S’ha comprovat també que l’administració, durant l’embaràs, de dietilestilbestrol, una hormona sintètica que s’havia emprat per a prevenir els avortaments, provoca el càncer vaginal en les filles de les dones tractades.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...