OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Gran enciclopèdia de la música

Càncer de vulva

És anomenat càncer de vulva el desenvolupament anòmal d’un grup de cèl·lules originals dels teixits vulvars, que adopten característiques atípiques, es reprodueixen exageradament i formen una massa tumoral que tendeix a infiltrar-se per les estructures adjacents i a disseminar-se per d’altres òrgans allunyats, originant metàstasis o tumors secundaris capaços de causar complicacions mortals.

És el tercer tipus de càncer genital femení més freqüent, després dels d’úter i d’ovari, i constitueix a prop del 5% dels tumors malignes de l’aparell genital femení. En general es presenta després de la menopausa, especialment cap a seixanta anys d’edat.

No se’n coneix la causa, però de vegades s’ha demostrat que el càncer se sol desenvolupar sobre zones de la vulva que prèviament patien d’altres alteracions. Aquestes afeccions prèvies poden ésser de diversa mena, com ara lesions degudes a la sífilis o d’altres malalties infeccioses, vulvitis cròniques o un engrossiment de la pell vulvar deguda a una irritació.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...