OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Catalunya romànica

Càncer d’esòfag

Definició

És anomenat càncer d’esòfag el desenvolupament anòmal d’un grup de cèl·lules originàries d’aquesta estructura, que formen una massa de teixit o tumor que es compon de cèl·lules atípiques capaces de reproduir-se molt activament. Si no rep un tractament adequat el tumor creix de manera accelerada i desordenada, i envaeix i comprimeix els teixits i les estructures anatòmiques properes.

Igualment, les cèl·lules canceroses tendeixen a desprendre’s de la massa primitiva i a introduir-se en els vasos limfàtics o els sanguinis, cosa que origina el desenvolupament de tumors secundaris o metàstasis als ganglis limfàtics de la cavitat toràcica o en d’altres òrgans més o menys allunyats de l’esòfag.

Freqüència, edat i sexe

La incidència del càncer d’esòfag varia en diverses àrees del planeta. Així, per exemple, és molt freqüent al nord de la Xina, on anualment afecta 130 persones de cada 100.000, o a la regió de la mar Càspia, on cada any n’afecta 115 de cada 100.000. Al nostre medi causa una mortalitat anual de 4 persones per cada 100 000.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...