OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Gran Diccionari de la llengua catalana

Candidiasi cutànio-mucosa

Definició

Les candidiasis cutànio-mucoses, també anomenades moniliasis, són infeccions de la pell o de les mucoses degudes a fongs microscòpics del gènere Candida, que afecten predominantment les zones humides del cos i provoquen manifestacions molt diverses segons la localització.

Causes i incidència

La candidiasi és causada per fongs microscòpics del gènere Candida, en general per l’espècie Candida albicans. Aquest fong es troba habitualment en la superfície de les mucoses, a l’interior del tub digestiu i a la vagina, sense causar molèsties. Això no obstant, quan es donen les circumstàncies favorables a llur desenvolupament, aquests microorganismes causen una infecció.

Els factors locals que afavoreixen la proliferació de les càndides i la infecció que provoquen en la pell o les mucoses són l’escalfor, la humitat, la maceració dels teixits i l’alteració de la barrera protectora epidèrmica. Quan es donen aquestes circumstàncies favorables, les càndides envaeixen els teixits, n’alteren l’estructura i es presenten els símptomes típics de les candidiasis.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...