OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Catalunya romànica

Concepte d’infecció del viatger

En els darrers temps, l’increment dels desplaçaments a zones tropicals o subtropicals del planeta, en especial de països poc desenvolupats, s’ha traduït en un notable augment de la freqüència de nombroses i diverses malalties infeccioses que són endèmiques en aquestes zones geogràfiques. Aquestes malalties infeccioses, que en el nostre medi incideixen especialment en persones que s’han desplaçat per motius turístics o de negocis a zones on hi ha infeccions endèmiques, són anomenades genèricament infeccions des viatgers.

Per tal de prevenir les infeccions dels viatgers es recomana, abans de realitzar un viatge a països o a zones tropicals o subtropicals —sempre que sigui possible, amb algunes setmanes d’antelació—, esbrinar quines són les mesures pertinents adreçant-se a un metge o un centre especialitzat.

Entre les mesures profilàctiques més importants s’inclouen la vaccinació contra aquestes infeccions —actualment existeixen vaccins eficaços contra les més greus—, i també, per bé que solament en alguns casos, l’administració de fàrmacs antimicrobians a dosis baixes.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...