OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

Deformació del nas

Definició

Són anomenades deformacions del nas les alteracions de la forma de les estructures nasals degudes a un trastorn del creixement o a traumatismes que poden dificultar l’adequada circulació d’aire per les fosses nasals, o bé causar problemes estètics.

Causes

Les deformacions nasals solen ésser degudes a una alteració del desenvolupament d’algun element dels que formen la piràmide nasal, o més d’un. En general, el principal trastorn consisteix en un desenvolupament excessiu o insuficient d’alguns dels ossos o els cartílags que en formen part. En d’altres casos, el defecte es troba en l’articulació d’aquests elements esquelètics entre si, o en llur articulació amb els ossos de la cara, per bé que la forma i la grandària de cadascun d’ells sigui el correcte. El defecte principal se sol localitzar a l’envà nasal, el desenvolupament excessiu del qual, escàs o desviat, origina la majoria de les deformacions nasals.

També hi poden haver deformacions degudes a traumatismes. El traumatisme pot causar una fractura dels ossos del nas, o bé una luxació també d’aquests ossos o dels cartílags, que ocasioni un desplaçament deformant.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...