OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Catalunya romànica

Desenvolupament biològic femení

El desenvolupament biològic de l’organisme femení es produeix en forma d’etapes clarament diferenciades, al contrari del que s’esdevé en l’home, el desenvolupament del qual és més homogeni. De fet, el cicle menstrual prèviament descrit és l’exponent més determinant d’aquesta delimitació en etapes.

Durant la primera etapa de la vida de la dona, la infància, el seu organisme es desenvolupa de manera general i progressiva. Per bé que en aquesta etapa ambdós sexes ja es troben clarament diferenciats pels òrgans genitals, aquests encara no són funcionals, els caràcters sexuals secundaris encara no són manifestos i el desenvolupament general de l’organisme és semblant en tots dos.

La diferenciació definitiva de tots dos sexes es produeix en la pubertat, etapa caracteritzada per l’entrada en funcionament dels òrgans genitals i el desenvolupament dels caràcters sexuals secundaris. A partir d’aquest moment, comença l’etapa reproductora, és a dir, el període de la vida en què la dona és capaç de tenir fills.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...