OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

Despreniment de retina

Definició

Es anomenada despreniment de retina la separació de les dues unitats funcionals de la retina, la retina sensorial i la retina neural. La manifestació més evident és la pèrdua de visió en una part del camp visual i, en els casos avançats, una ceguesa completa.

Freqüència, edat i sexe

El despreniment de retina és una alteració poc habitual. Anualment afecta una o dues persones de cada 10 000. Pot produir-se en qualsevol edat, per bé que és més freqüent entre 45 anys i 60. Es presenta sobretot en homes.

Causes

El despreniment de retina consisteix en la separació de les dues unitats funcionals de la retina: la sensorial, que es compon de l’epiteli pigmentari i els fotoreceptors, i la neural, que conté les cèl·lules nervioses, les prolongacions de les quals originen el nervi òptic. Normalment, aquestes capes es troben adossades, cosa que és afavorida per l’acció d’altres estructures oculars. Així, l’humor vitri, amb la seva forma estable i constant, empeny la retina sobre la coroide, afavoreix la unió d’ambdues cobertes i esmorteeix les vibracions produïdes pels moviments oculars.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...