OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Anuaris de l’Enciclopèdia

Desviació de l’envà nasal

Definició

Es anomenat desviació de l’envà nasal el desplaçament d’aquesta estructura degut a un traumatisme o a una alteració del seu desenvolupament que pot causar trastorns de la ventilació nasal.

Causes

La causa més comuna de desviació de l’envà nasal és una alteració en el desenvolupament del nas. De fet, gairebé ningú no té l’envà nasal del tot recte, i les desviacions lleus són habituals. Així, la desviació és considerada un trastorn només quan impedeix una ventilació nasal adequada. En general, aquest trastorn és degut al fet que l’envà continua creixent quan ja s’han desenvolupat completament i soldat entre si els ossos de la piràmide nasal. En no poder-se expandir, l’envà s’encorba sobre si mateix, i per tant es desvia de la línia mitjana que li correspon.

La desviació de l’envà nasal també pot ésser causada per traumatismes quan l’impacte provoca un enfonsament dels ossos del nas i comprimeix l’envà. Aquesta compressió pot causar un trencament dels ossos o els cartílags que formen l’envà o una alteració de la unió entre ells. En qualsevol cas, es perd la simetria de l’envà i es produeix la desviació.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...