Distribució de les racions al llarg del dia
Per tal de garantir una correcta assimilació i aprofitament dels nutrients és convenient que les racions d’aliments es consumeixin, pel cap baix, en tres àpats diferents al llarg del dia. D’aquesta manera, poden ésser evitats més fàcilment els àpats copiosos que sovint són seguits de digestions lentes i pesades o ocasionen altres trastorns en l’aparell digestiu.
L’horari en què són efectuats els àpats al llarg del dia es pot ajustar segons les necessitats i els costums personals. Això no obstant, és recomanable que les menjades es realitzin de manera espaiada, coincidint amb la sensació fisiològica de fam i que es distribueixin regularment al llarg del dia, de tal manera que no s’acumulin totes en un interval relativament curt de temps.
VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?
Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta
i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia