OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Diccionari català-italià

Dolicocòlon

És anomenada dolicocòlon una anomalia anatòmica, de causa desconeguda, que es troba present des del naixement i es caracteritza per l’existència d’un intestí gros massa ondulat i més llarg del que hom considera normal.

Segons dades estadístiques, d’un 10% a un 16% de la població presenta un dolicocòlon, per bé que en molts casos el trastorn resulta completament asimptomàtic i solament és detectat accidentalment quan per alguna altra raó s’efectua una exploració radiològica de l’intestí gros. Tanmateix, però, en d’altres casos el dolicocòlon origina diverses manifestacions.

Una de les manifestacions més habituals és el restrenyiment, és a dir, la disminució de la freqüència, el volum i la fluïdesa de les deposicions, que en aquests casos és deguda al fet que l’intestí, com que és més llarg i ondulat del que és habitual, pot emmagatzemar el contingut durant més temps, i es produeix una reabsorció d’aigua exagerada que provoca l’enduriment de la matèria fecal. El restrenyiment, quan es presenta, sol manifestar-se des del naixement, per bé que pot desaparèixer durant alguns períodes de temps.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...