OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

El món en xifres

El cal saber de la luxació congènita de maluc

  • La luxació congènita de maluc consisteix en un desplaçament dels ossos que formen aquesta articulació com a conseqüència d’alteracions esdevingudes durant la gestació o en el moment del part. De vegades hi ha una malformació anatòmica present des del naixement, però la luxació es manifesta més endavant, sobretot quan l’infant comença a caminar.
  • Sovint la luxació de maluc és diagnosticada en l’examen mèdic postnatal, de manera que es pot solucionar amb un tractament senzill i breu. En aquests casos, l’infant no tindrà dificultat a caminar.
  • Com més es triga a diagnosticar l’alteració, més complex n’és el tractament. Durant els primers mesos de vida, és possible de corregir la posició anormal dels ossos amb manipulacions externes, i després es manté immobilitzat el membre que n’és afectat durant alguns mesos. Però si la luxació és diagnosticada a partir de vuit anys, en general cal recórrer a una intervenció quirúrgica per tal de col·locar els ossos en una posició que permeti una millora de la funcionalitat de l’articulació.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...