OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El cor

El cor és un òrgan buit, de parets musculars gruixudes, que es troba a l’interior de la cavitat toràcica. Se situa a la part mitjana, inferior i anterior del mediastí, l’espai comprès entre ambdós pulmons.

Per la forma externa, el cor sembla una piràmide de tres cares, amb un vèrtex i una base. El vèrtex, de forma arrodonida, mira cap avall, cap a l’esquerra i una mica cap endavant; la base, de forma irregularment plana, s’orienta cap amunt, cap a la dreta i una mica cap enrere.

El volum i el pes del cor són variables en cada persona i es relacionen amb diverses característiques de l’individu: edat, pes, alçada, complexió física i, fins i tot, hàbits de vida. Tradicionalment s’ha dit que el volum del cor correspon al del puny tancat de la persona. En l’adult, el pes del cor és aproximadament de 275 g, l’alçària de 10 cm i l’amplada d’uns 11 cm. Les dimensions acostumen a ésser més grans en els homes, les persones de constitució física robusta i aquells que practiquen esports; solen ésser inferiors en les dones, la gent prima i els qui segueixen un ritme de vida sedentari.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...