OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Anuaris de l’Enciclopèdia

El que cal saber de l’abscés ano-rectal

  • És anomenat abscés ano-rectal un procés infecciós circumscrit que origina la formació d’una cavitat anormal que s’omple de pus, situada als teixits superficials o profunds del conducte anal, o del recte, l’última porció de l’intestí gros.
  • La majoria dels abscessos ano-rectals es localitzen als teixits que envolten el conducte anal i són visibles directament perquè la zona afectada s’inflama, s’escalfa, s’envermelleix i esdevé dolorosa.
  • Els abscessos ano-rectals que es localitzen als teixits més profunds no són directament visibles, per bé que es manifesten amb alguns símptomes generals com ara febre i decandiment, o bé són dolorosos quan són premuts, per exemple en defecar, caminar o seure.
  • Per tal d’evitar que el procés infecciós evolucioni o es propagui a d’altres punts de l’organisme, en cas d’abscés ano-rectal convé de procedir al tractament de seguida que sigui possible.
  • El tractament és quirúrgic i consisteix fonamentalment a obrir l’abscés, buidar-ne el contingut i reparar els teixits lesionats.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...