OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El que cal saber de l’aneurisme arterial

  • Un aneurisma arterial constitueix una dilatació anormal i persistent d’un segment de paret arterial. Si bé poden afectar qualsevol artèria, en la majoria dels casos es localitzen en diverses porcions de l’aorta o en les artèries cerebrals.
  • La majoria dels aneurismes arterials són asimptomàtics durant molts anys o tota la vida. Això no obstant, de vegades causen símptomes, perquè comprimeixen teixits propers, com els nervis i el teixit cerebral, o bé s’esquincen, per exemple a causa d’un augment sobtat de la pressió arterial o posteriorment a la realització d’un esforç físic intens.
  • L’esquinçament d’un aneurisma constitueix una urgència mèdica, ja que sol provocar una pèrdua de sang important o, també, lesions cerebrals, perquè la sang acumulada en els teixits propers impedeix una aportació adequada d’oxigen.
  • Els aneurismes aòrtics solen afectar persones adultes, més els homes que les dones, i especialment quan es pateix d’aterosclerosi i hipertensió arterial. De vegades són molt llargs i comprenen amples segments de l’artèria.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...