OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El que cal saber de l’asfíxia per immersió

  • L’asfíxia per immersió, també denominada ofegament o asfíxia per submersió, és l’aturada de la respiració causada per la inhalació accidental d’aigua en un medi aquàtic.
  • Les persones que no saben nedar han d’evitar d’allunyar-se de la costa, encara que els sembli que fan peu, perquè en qualsevol moment poden perdre’l i quedar-hi submergides. De tota manera, la millor forma de prevenir la possibilitat d’ofegament és aprendre de nedar, preferiblement de molt jove.
  • Les persones que saben nedar han de valorar bé les pròpies forces i procurar no allunyar-se de la costa fins a una distància que no puguin cobrir de retorn, sempre pensant que, a la tornada, hauran de vèncer la força de les ones i dels corrents.
  • Per evitar el risc d’un tall de digestió, que pot ésser causa d’ofegament, és recomanable no submergir-se de manera brusca en aigua freda ni practicar exercicis físics en l’aigua fins que no hagi passat una hora i mitja després de menjar, o tres hores si l’àpat ha estat abundós.
  • Cal evitar de fer respiracions profundes abans de capbussar-se, perquè poden produir una alteració de la consciència que, al mar, pot causar un ofegament.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...