OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El que cal saber de l’avortament espontani

  • L’anomenat avortament espontani consisteix en la interrupció no provocada de l’embaràs quan l’embrió o el fetus encara no ha atès un grau de desenvolupament suficient per a viure fora del si matern.
  • L’amenaça d’avortament és un trastorn molt freqüent que consisteix en l’aparició d’hemorràgies vaginals o contraccions uterines, en general doloroses, durant les primeres vint-i-dues setmanes de gestació, que solament en la meitat dels casos evoluciona envers un avortament espontani.
  • Si una dona presenta símptomes d’amenaça d’avortament ha de consultar el seu ginecòleg per tal que li indiqui el tractament més adequat al seu cas i es pugui evitar així l’avortament, per bé que de vegades és impossible d’aturar el procés. En qualsevol cas, és convenient que es mantingui en repòs, preferiblement al llit, i que controli la quantitat de sang eliminada.
  • Quan s’esdevé un avortament cal efectuar l’evacuació uterina, en general amb un raspament de l’úter, per a eliminar totes les restes de l’ou, perquè si no es fa es pot produir una hemorràgia molt greu o una infecció generalitzada.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...