OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El que cal saber de l’embòlia pulmonar

  • Es anomenada embòlia pulmonar l’obstrucció de les artèries pulmonars —especialment a causa de la inserció de trombes o coàguls sanguinis empesos per la circulació sanguínia des d’altres sectors de l’organisme— que ocasiona la pèrdua de funció d’una part dels pulmons.
  • Si l’embòlia pulmonar arriba a obstruir tots els vasos sanguinis que irriguen una zona de pulmó, es produeix un infart pulmonar, és a dir, una zona de teixit mort, que deixa de funcionar irreversiblement.
  • Les embòlies pulmonars més lleus, que afecten una zona de pulmó molt petita, solen passar desapercebudes sense causar trastorns manifestos. En canvi, les embòlies pulmonars massives, que afecten una gran part dels vasos pulmonars, ocasionen una insuficiència respiratòria aguda que pot causar la mort sobtadament.
  • La causa més freqüent d’embòlia pulmonar és la trombosi venosa de les extremitats inferiors, que es presenta sobretot quan hi ha alguna circumstància que dificulta la circulació sanguínia en les cames o augmenta la tendència a coagular de la sang.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...