OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Enciclopèdia temàtica PROA

El que cal saber de l’èntero-colitis alimentària aguda

  • És anomenada èntero-colitis alimentària aguda la inflamació de l’intestí prim i de l’intestí gros que es produeix després de la ingestió d’aliments en estat de descomposició o contaminats i que es manifesta bàsicament amb diarrea.
  • Aquest trastorn, que sol afectar nodrissons, infants, persones que es troben de viatge o persones grans, remet habitualment al cap d’uns quants dies, per bé que en general requereix un parell de dies de repòs i dieta absoluta.
  • En els nodrissons, infants i persones debilitades en general, les diarrees greus poden comportar un estat de deshidratació, o fins i tot un estat de xoc, que pot constituir causa de mort. Així, és molt important assegurar que reben una aportació de líquids suficient per a pal·liar-ne les pèrdues.
  • Els episodis d’èntero-colitis alimentària aguda són molt més freqüents durant l’estiu, perquè els aliments es descomponen més ràpidament. Així, en aquesta època de l’any cal extremar les precaucions per evitar la ingestió d’aliments contaminats, sobretot en els nodrissons, en els quals la sudació deguda a la calor ja constitueix una important pèrdua de líquids que afavoreix la deshidratació.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...