OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El que cal saber de l’esclerodèrmia

  • L’esclerodèrmia és una malaltia lenta i progressiva, en la qual es produeix una inflamació i una posterior esclerosi o enduriment del teixit conjuntiu de tot l’organisme. Es manifesta amb enduriment de la pell, debilitat muscular, rigidesa articular i diverses alteracions dels òrgans interns.
  • Els afectats han de seguir uns hàbits de vida que no afavoreixin l’empitjorament de la malaltia. Cal que facin servir guants, mitjons i roba que els protegeixin del fred, i evitar qualsevol mena de contacte amb aigua freda. No es poden sotmetre a tensions emocionals, ni poden fumar, perquè aquests factors alteren els vasos sanguinis lesionats per la malaltia.
  • La pràctica d’exercici físic moderat és imprescindible per a mantenir una mobilitat adequada en les articulacions afectades, i també per a poder mantenir una bona qualitat de vida.
  • El pronòstic de l’esclerodèrmia és imprevisible. Pot ésser que un cas greu millori, i que un de lleu s’agreugi. Tanmateix, els símptomes de la malaltia es poden atenuar quan se segueix un control adequat i es respecten les indicacions del metge.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...